Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku
Ustaw jedną częstotliwość dostaw dla wszystkich produktów subskrypcyjnych z twojego koszyka co:
Produkty subskrypcyjne w twoim koszyku

Sattva Zimnotłoczony Olej Rycynowy 250 ml
Naturalny olej rycynowy tłoczony na zimno z nasion rącznika pospolitego (Ricinus Communis) to wszechstronny kosmetyk do pielęgnacji skóry, włosów, brwi, rzęs i paznokci. Ceniony jest za swoje właściwości nawilżające, regenerujące i ochronne, dzięki czemu doskonale sprawdza się w codziennej, naturalnej pielęgnacji.
Dla kogo?
- Dla osób z suchą i popękaną skórą – wymagającą intensywnego odżywienia i wygładzenia
- Dla osób z włosami osłabionymi i łamliwymi – potrzebującymi wzmocnienia i ochrony
- Dla osób dbających o brwi i rzęsy – w codziennej pielęgnacji poprawiającej ich wygląd
- Dla osób chcących wzmocnić paznokcie – i zadbać o skórki wokół płytki paznokcia
Działanie i efekty
Olej rycynowy jest znany ze swoich silnych właściwości przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych, nawilżających i regenerujących. W pielęgnacji skóry pomaga wspierać jej miękkość i elastyczność, w pielęgnacji włosów wzmacnia cebulki i poprawia wygląd pasm, a przy regularnym stosowaniu na brwi, rzęsy i paznokcie wspiera ich lepszą kondycję.
- Nawilża i wygładza skórę – wspierając jej regenerację
- Wzmacnia cebulki włosów – pomagając zadbać o ich lepszą kondycję
- Pomaga ograniczyć łamliwość włosów – i nadaje im blask
- Wspiera pielęgnację brwi i rzęs – poprawiając ich wygląd i gęstość
- Wzmacnia płytkę paznokcia – oraz zmiękcza skórki
- Sprawdza się w naturalnej, wszechstronnej pielęgnacji – skóry i włosów
Jak stosować?
- Na skórę: nałóż niewielką ilość oleju na suche lub wymagające regeneracji miejsca i delikatnie wmasuj
- Na włosy: rozprowadź olej na skórze głowy oraz długości włosów, pozostaw na minimum 30 minut lub na całą noc, a następnie umyj włosy
- Na brwi i rzęsy: aplikuj niewielką ilość oleju ostrożnie, najlepiej wieczorem
- Na paznokcie: wmasuj kilka kropli w płytkę paznokcia i skórki wokół niej
- Stosuj regularnie – aby wspierać kondycję skóry, włosów i paznokci
- Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu – z dala od promieni słonecznych
Produkt pochodzi z Indii.
Składniki (INCI)
Ricinus Communis (Castor) Seed Oil.


