Twój koszyk
Wartość zamówienia:0,00 zł
Koszt dostawy:0,00 zł
Do zapłaty:0,00 zł

Analiza składu INCI. Cinnamomum Camphora Gum Extract

Analiza składu INCI. Cinnamomum Camphora Gum Extract

Powoli nadchodzi jesień, pora więc na rozgrzewanie. Nic nie zrobi tego lepiej niż kamfora (w INCI Cinnamomum Camphora Gum Extract) bądź olej z drzewa cynamonowca kamforowego, czyli olej kamforowy (w INCI Cinnamomum Camphora Formosana Wood Oil).

Tak, kamfora, która kojarzy się nam głównie z rozgrzewającymi maściami, jest substancją pochodzenia roślinnego (głównym składnikiem olejku z drewna cynamonowca kamforowego). I znajdziesz ją w kosmetykach naturalnych!

Co ona tam robi?

Działa:

• przeciwzapalnie,

• antyseptycznie,

• znieczulająco,

• rozgrzewająco.

Olej z kamforowca zaś:

• ogranicza wydzielanie sebum,

• chroni przed stanami zapalnymi i trądzikiem,

• działa antyseptycznie, przeciwzapalnie, dezynfekująco,

• ma właściwości rozgrzewające.

Dzięki powyższym właściwościom kamforę lub olej kamforowy można znaleźć w kosmetykach przeciwtrądzikowych, w których zapobiegają powstawaniu obrzęków i stanów zapalnych skóry, łagodzą już istniejące obrzęki i zaczerwienienia.

Świetnie sprawdzają się także w kosmetykach do stóp, w których:

• chłodzą zmęczone stopy,

• zapobiegają obrzękom,

•  mają działanie dezodoryzujące.

Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2021
Prawdziwe opinie klientów
4.7 / 5.0 4065 opinii
pixel