Ryż
BIO PLANET Ryż basmati biały BIO 500g
Ryż pełnoziarnisty Basmati BIO 500 g
Bio Planet − Ryż czarny pełnoziarnisty BIO − 1 kg
BIO PLANET Ryż biały okrągły BIO 500g
BIO PLANET Ryż czarny pełnoziarnisty BIO 400g
BIO PLANET Ryż czerwony pełnoziarnisty BIO 400g
BIO PLANET Ryż dziki BIO 250g
BIO PLANET Ryż jaśminowy pełnoziarnisty BIO 500g
Horeca − Ryż biały długoziarnisty BIO − 5 kg
Makaron shirataki konjac ryż suchy 150 g
RYŻ ARBORIO RISOTTO BIO 500 g - THE PLANET
RYŻ BASMATI PEŁNOZIARNISTY BIO 1 kg - THE PLANET
RYŻ BIAŁY DŁUGOZIARNISTY BEZGLUTENOWY BIO 1 kg - THE PLANET
RYŻ BIAŁY OKRĄGŁY BIO 500 g - THE PLANET
Ryż brązowy długi BIO 500 g
RYŻ CZARNY PEŁNOZIARNISTY (UPRAWIANY W EUROPIE) BIO 500 g - BIO PLANET
Ryż czerwony BIO 500 g
RYŻ DO SUSHI BIO 500 g - THE PLANET
RYŻ DZIKI BIO 250 g - THE PLANET
RYŻ JAŚMINOWY PEŁNOZIARNISTY BIO 1 kg - THE PLANET
RYŻ PARBOILED DŁUGOZIARNISTY BIO 500 g - BIO PLANET
Targroch Ryż czarny 1 kg
Ryż – wszechstronny składnik zdrowej diety
Ryż to jedno z najważniejszych i najstarszych zbóż uprawianych na świecie, będące podstawowym składnikiem diety milionów ludzi. Jego wszechstronność oraz różnorodność odmian sprawiają, że znajduje zastosowanie w kuchniach wielu kultur. Ryż występuje w kilku formach, takich jak ryż biały, brązowy, dziki czy jaśminowy, a każdy z nich charakteryzuje się unikalnym smakiem i właściwościami odżywczymi.
Dzięki wysokiej zawartości węglowodanów, ryż dostarcza energii i jest łatwy do przyswojenia przez organizm. Ponadto, jest źródłem błonnika, witamin z grupy B oraz minerałów, co sprawia, że stanowi zdrowy element zrównoważonej diety. Ryż można podawać na wiele sposobów – jako dodatek do dań głównych, w sałatkach, zupach czy deserach. Jego popularność niezmiennie rośnie, a kreatywność w kuchni sprawia, że ryż staje się nieodłącznym składnikiem nowoczesnych potraw.