Lauryl Alcohol

Wykorzystywany w kosmetykach lauryl alcohol to składnik, który zapobiega rozwarstwianiu faz emulsyjnych. Poza tym wiąże substancje nierozpuszczalne w wodzie z roztworami wodnymi, a także te nierozpuszczalne w tłuszczach z tłuszczowymi. Utwardza konsystencję, wpływa na lepkość, a w kosmetykach przeznaczonych do mycia na przykład marki Equilibra, jakie oferujemy na nabea.pl, ułatwia pienienie.

Lauryl alcohol w kosmetykach

Poza tym ma właściwości oczyszczające. Jest więc niezbędnym składnikiem wielu preparatów i znacząco ułatwia korzystanie z nich. Lauryl alcohol w kosmetykach ma również funkcję ochronną skutecznie zmiękcza skórę, a także pozostawia na niej warstwę, która zabezpiecza przed nadmierną utratą wilgoci. Jest to alkohol tłuszczowy, który pozyskuje się z oleju kokosowego lub palmowego. Nieco wyglądem przypomina wosk i jest odporny na czynniki zewnętrze oraz nie rozpuszcza się w wodzie. Stąd też jego bardzo szerokie zastosowanie w różnego rodzaju kosmetykach. Zobacz, jakie preparaty z lauryl alcohol przygotowaliśmy dla Ciebie.

ilość znalezionych towarów: 6
Zaufane Opinie IdoSell
4.70 / 5.00 3326 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-12-01
Produkt zgodny z opisem, szybka dostawa
2022-12-01
dostawa na czas, dobrze zapakowane, bardzo dużo produktów do wyboru
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel